Вирощування індичат
Індичата дуже схильні згубному впливу низьких температур, тому потрібно ретельно стежити за температурою в приміщенні, де міститься молодняк. У перші дні вона повинна бути в межах + 25-26°C, а потім - трохи нижче. У перший тиждень індичат треба годувати 8 разів на добу. Перші 3 дні їм слід давати подрібнені варені яйця, змішані в рівних кількостях з дрібною крупою. Слідом за тим можна давати мішанку з будь-якої роздробленої крупи або зерна, обов'язково зелень (цибуля, кропива, салат, конюшина, люцерна, капустяне листя).
Для індичат по старше мішанку можна готувати на воді, додаючи в неї риб'ячий жир і пекарські дріжджі, а також кухонну сіль і товчену шкаралупу. З 5-денного віку у індичат повинна бути годівниця з подрібненими черепашками, дрібним гравієм і крейдою. У 2-тижневому віці в корм вельми корисно додавати м'ясо-кісткове борошно. Якщо її немає, то можна давати сир.
Пташенят рекомендується пасти спочатку раз на день хвилин по 20, а потім час випасу необхідно поступово збільшувати. На прогулянці індюшата ловлять комах, але не риються в землі, як кури. У холодну і дощову погоду пташенят не можна випускати на прогулянку. Молодняк потрібно пасти окремо від дорослих птахів. Коли птах почне пастися, риб'ячий жир перестають давати.
Вранці треба перевіряти зобики пташенят: якщо зоб повний, то індичат треба пересадити в окрему клітку і давати йому тільки воду, а зоб необхідно масажувати. Після цього індичат можна погодувати сухим кормом або кислим.
З 20-денного віку пташенятам можна давати макуху, попередньо замочену у воді. Після місячного віку кількість годувань треба поступово знизити до 5 в добу. У цьому віці можна давати подрібнене зерно, окремо насипати крейду, черепашки, товчене деревне вугілля, дрібний гравій. У 6-8 тижнів молодняк ізолюють від дорослої птиці і тримають окремо. Кількість годувань скорочують спочатку до 2, а потім і до 1 при наявності пасовища.
Схожі матеріали
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гість , не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гість , не можуть залишати коментарі до даної публікації.