Особливості вирощування деяких грибів. Підосиковик

фермерський форум, форум фермерське господарство, с/г форум, фермери України, форум фермерів України, сайт фермерів України, фермерське господарство, фермерський портал, Форум фермерів, фермер, птахівництво, птахофабрика, птахоферма, фермерське господарство, теплиці, кролівництво, головний фермерський портал, фермерський портал,
Коротка характеристика гриба, особливості його зростання
Підосиковик (підосичник, осиковик, бабка червона, червоний козар) - трубчастий мікоризний гриб. Його також називають підосичник, осиковик, бабка червона, червоний козар. Росте в змішаних осикових лісах. Плодоносить в літній час з червня по вересень. Росте на вологих світлих ділянках, на легкому родючому піщаному ґрунті. Існує безліч різних видів даного гриба.

Капелюшок у молодих грибів кулястої форми, його краї щільно притиснуті до ніжки. З часом він стає більш плоским і подушкоподібним і виростає до 20 см в діаметрі. Забарвлення може бути різним: від червоного і червоно-коричневого до білого або білувато-коричневого. Трубочки сірі, кремові або брудно білі. Ніжка розширюється донизу або циліндрична, біла, виростає до 20 см в довжину і до 5 см в діаметрі. Вона покрита волокнистими продовгуватими коричневими або чорними лусочками. М'якоть щільна, біла, міцна, при розрізі іноді синіє або червоніє.

Підосичники краще вирощувати з використанням зернового міцелію. На ділянці слід вибрати затінене вологе місце, захищене від вітру, бажано, щоб поруч росли осики або інші лісові дерева. Ґрунт має бути піщаним. На обраній ділянці викопують яму розмірами 2X2 м і глибиною 30 см. Потім її дно вистилають листям шаром завтовшки 10 см. Краще взяти листя або тирсу осики. Потім другий шар роблять з лісової землі, взятої з під осик. Він також повинен бути товщиною 10 см. Потім насипають шар зернового міцелію і засипають все городньою землею.

Посів міцелію
Міцелій можна засіяти двома способами - заготовити зерновий міцелій і помістити його в приготовані грядки або ж зробити суспензію.

Для виготовлення суспензії слід зібрати в лісі великі перестиглі гриби і відокремити у них трубчастий шар. Потім пропустити їх через м'ясорубку і помістити в ємність з дощовою водою: на 10 л води - 2 кг грибної маси. Додати 15 г пекарських дріжджів, перемішати і настоювати 2 тижні при кімнатній температурі. Коли на поверхні з'явиться піна з дрібним сміттям і частинками м'якоті, суспензія готова. Її треба вилити на приготовлену грядку, під верхній шар городньої землі. Потім полити грядку дощовою водою і накрити мішковиною.

Вирощування і збір урожаю
В посушливе літо потрібно зволожувати грядки. Її потрібно поливати з лійки або за допомогою розпилювача. Перші гриби з'являються на наступний рік після посадки міцелію. Збирати підосичники слід обережно, зрізуючи їх, а не викручуючи, щоб не пошкодити грибницю.
грибництво
Додано: 18-05-2016, 16:11
0

Схожі матеріали


Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гість , не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Наверх